PGD ZALOG PRI CERKLJAH Z VAMI ŽE OD LETA 1952

Besedilo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
Kategorija: Arhiv člankov / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 11:58 

 

V Radovljici je 3. oktobra potekalo regijsko tekmovanje gasilske mladine, 10. oktobra pa tekmovanje članskih in ekip starejših gasilcev in gasilk.

Radovljica, Škofja Loka – Na tekmovanju gasilske mladine je sodelovalo 77 ekip iz 10 gasilskih zvez na Gorenjskem. Pionirji, pionirke, mladinci in mladinke so opravili po tri vaje, najboljše ekipe v posameznih kategorijah pa so se uvrstile na državno gasilsko tekmovanje, ki bo potekalo v letu 2016. Med pionirji so to ekipe PGD Dobračeva, Mavčiče, Predoslje in Virmaše Sv. Duh, pri pionirkah Mavčiče, Zgornji Brnik in Hrušica, pri mladincih Mavčiče, Begunje, Gosteče in Poljane, pri mladinkah pa Poljane 1, Poljane 2 in Hrušica.

V Škofji Loki pa je potekalo gorenjsko gasilsko tekmovanje članov, članic, starejših gasilcev in starejših gasilk, vsega 121 ekip, torej okoli tisoč tekmovalk in tekmovalcev iz gorenjskih prostovoljnih gasilskih društev. Na državno tekmovanje, ki bo spomladi prihodnje leto, so se uvrstile po tri ali štiri najbolje uvrščene ekipe v kategoriji. Pri članih A je slavilo PGD Hlebce, drugi je bil PGD Zalog pri Cerkljah, tretji PGD Križe, četrti PGD Zabreznica. Pri članicah A je prvo mesto zasedla ekipa PGD Begunje, drugo PGD Hrušica, tretje PGD Hlebce, četrto PGD Mavčiče. Pri članih B so bili najhitrejši in najbolj spretni iz PGD Lancovo, drugi PGD Žiri, tretji PGD Mavčiče, četrti pa PGD Mojstrana. Pri članicah B gredo na državno tekmovanje prvouvrščene iz PGD Žiri, druge iz PGD Begunje na Gorenjskem in tretje iz PGD Leše. Pri starejši gasilcih so slavili iz PGD Begunje na Gorenjskem, drugi so bili iz PGD Mošnje, tretji PGD Žiri, četrti PGD Mavčiče. Pri starejših gasilkah so bile najboljše iz PGD Dobračeva, druge iz PGD Žiri, tretje pa iz PGD Zgornji Brnik.

Besedilo: Janez Kuhar 

Kategorija: Arhiv člankov / sobota, 26. september 2015 / 16:43 

Najboljši rezultat na tekmovanju so dosegli člani PGD Zalog pri Cerkljah.
Cerklje – Gasilska zveza Cerklje je v soboto v Cerkljah uspešno organizirala gasilsko tekmovanje, ki se ga je udeležilo 29 ekip z 261 tekmovalci iz osmih društev. Kot je povedal Blaž Kaplenik, poveljnik Gasilske zveze Cerklje, je bilo tekmovanje del izobraževanja v gasilstvu, namenjeno je bilo spoznavanju opreme in orodja pa tudi popularizaciji gasilstva med mladimi. V članski kategoriji A je zmagala ekipa Zaloga pri Cerkljah, v članski kategoriji B pa Zgornji Brnik. Med članicami so v kategoriji A slavile gasilke Zgornjega Brnika, v kategoriji B pa nepričakovano gasilke Spodnji Brnik - Vopovlje, ki so na tekmovanju prvič nastopile skupaj. Posebno pohvalo so izrekli gasilcem s Štefanje Gore, saj je v Cerkljah tekmovala več kot polovica krajanov. Največ prvih mest je pripadlo gasilcem Zgornjega Brnika. Najboljše tri ekipe iz vsake kategorije so se uvrstile na regijsko tekmovanje. Pokale najboljšim sta podelila cerkljanski župan Franc Čebulj in predsednik občinske gasilske zveze Jožef Žlebir.

 

Besedilo: Ana Šubic 
Kategorija: Arhiv člankov / četrtek, 26. februar 2015 / 12:16  

Ekipa PGD Zalog - F9 je v spajanju sesalnega voda osvojila pokal za najhitrejšo vajo dneva, tekmovanje pa je končala na tretjem mestu. / Foto: Matic Zorman

 

 

Na šestem Memorialu Tomaža Plevela v Cerkljah se je v spajanju sesalnega voda in vaji z motorno brizgalno pomerilo kar 450 gasilcev iz vse Slovenije.

Cerklje – Prostovoljno gasilsko društvo Zalog pri Cerkljah je v soboto v športni dvorani v Cerkljah priredilo šesti Memorial Tomaža Plevela. Tekmovanje, ki ga prirejajo v spomin na v poplavah leta 2007 preminulega predsednika društva, poteka v sklopu zimske lige Gasilske zveze Slovenije, udeležilo pa se ga je rekordno število gasilcev – okoli 450. Kot običajno so se pomerili v spajanju sesalnega voda, člani PGD Zalog pa so letos organizirali še tekmovanje za napadalce, ki so izvajali vajo z motorno brizgalno. »Glavni namen je druženje in da gasilci vzdržujejo pripravljenost, kondicijo. Pri spajanju sesalnega voda morajo tekmovalci biti hitri, spretni in močni, pri vaji z motorno brizgalno pa sta najpomembnejši eksplozivnost in natančnost,« je dejal Miha Škrabar, novi predsednik PGD Zalog.

Tekmovanje za napadalce so izpeljali poskusno, gre pa za novost v slovenskem prostoru. »Ideja o tem je zorela že nekaj časa, saj za napadalce pozimi ni priložnosti za tekmovanje, zato smo se odločili, da ga poskusimo mi organizirati. Na Gasilski zvezi Slovenije smo naleteli na dober odziv in v sodelovanju z njimi in lokalnimi sodniki smo si zamislili novo vajo za napadalce. Nedvomno bomo tekmovanje zanje organizirali tudi v prihodnje, želimo pa si, da bi ga umestili v sklop zimske lige,« je še dejal Škrabar.

Tekmovanje je trajalo kar deset ur. V spajanju sesalnega voda se je pomerilo 44 moških in 24 ženskih ekip. Med člani je bil najboljši PGD Šentjošt pred PGD Žažar in ekipo PGD Zalog - F9, ki je s časom 14,78 sekunde osvojila tudi pokal za najhitrejšo vajo dneva. Med članicami so slavile večkratne olimpijke iz PGD Hajdoše pred PGD Ivančna Gorica in PGD Komenda. V tekmovanju za napadalce je sodelovalo osem moških in pet ženskih ekip. Pri članih so se najbolj izkazale ekipe PGD Starše, PGD Hajdoše in PGD Tinje (četrti je bil PGD Zalog pri Cerkljah - F3), pri članicah pa PGD Šmartno na Pohorju, PGD Hajdoše 2 in PGD Rovte.

Besedilo: Ana Šubic 
Kategorija: Arhiv člankov / petek, 20. februar 2015 / 11:22  

Cerklje – Prostovoljno gasilsko društvo Zalog pri Cerkljah jutri, v soboto, ob 14.30 v športni dvorani v Cerkljah prireja tekmovanje v spajanju sesalnega voda. Gre za eno izmed šestih tekmovanj, ki jih razpisuje Gasilska zveza Slovenije, organizatorji pa pričakujejo rekordno število gasilskih ekip – 45 moških in 23 ženskih. Obenem bo PGD Zalog organiziral tudi prvo tekmovanje napadalcev. Gre za vajo z motorno brizgalno, pričakujejo pa 14 ekip.

Člani PGD Zalog pri Cerkljah so v soboto v Cerkljah pripravili gasilsko-športni spektakel v spajanju sesalnega voda, na katerem se je pomerilo 53 gasilskih ekip iz vse Slovenije.

Cerklje – Tekmovanje so člani PGD Zalog pri Cerkljah v Športni dvorani Cerklje pripravili v sklopu zimske lige, ki jo organizira Gasilska zveza Slovenije, tokratno srečanje pa je bilo četrto od skupno šestih, ki potekajo od januarja do sredine marca.

Letošnje pokalno tekmovanje, ki so ga zaloški gasilci znova posvetili spominu na svojega nekdanjega predsednika Tomaža Plevela, so v Cerkljah sicer pripravili že peto leto zapored. »Organizacija takšnega tekmovanja je za naše društvo velik zalogaj, a na pomoč so nam priskočili tudi gasilci iz Cerkelj, Komende … Tekmovanje je namenjeno predvsem popularizaciji gasilstva in druženju, saj gasilci pozimi nimamo toliko aktivnosti kot poleti. A trenirati moramo preko celega leta, da bomo pripravljeni na poletna tekmovanja, pa ne le tekmovanja, v formi moramo biti vse dni v letu,« nam je povedal predsednik PGD Zalog pri Cerkljah Miro Janežič in dodal, da prva tekmovalna ekipa domačega društva, ki je na državnem prvenstvu že dosegla 3. mesto, zaradi poškodbe enega od tekmovalcev tokrat ni nastopila. Na tekmovanju je sicer sodelovalo 41 moških in 12 ženskih ekip iz vse Slovenije.

Cerklje – Župan Franc Čebulj je ob letošnjem občinskem prazniku podelil občinska priznanja zaslužnim posameznikom in organizacijam.

Veliko plaketo Občine Cerklje je prejel Franc Kropivnik z Zgornjega Brnika za njegovo dolgoletno prizadevanje na področju gasilstva, nesebično pomoč ter aktivno vlogo pri medsebojnem povezovanju ljudi znotraj lokalne skupnosti. Pod njegovim vodstvom je gasilsko društvo doseglo velik gospodarski in tehnični napredek, v letošnjem letu so začeli graditi nov gasilni dom. Malo plaketo so prejeli Družinski in mladinski center Cerklje z vodjo Natašo Urh in prostovoljci Programa Oratorij za dolgoletno delovanje in številne programe, delavnice in srečanja, ki imajo izjemen pomen za aktivno in koristno preživ­ljanje prostega časa otrok, mladine in odraslih. Enkratno denarno nagrado občine je župan podelil Danieli Močnik iz Cerkelj, upokojeni profesorici, predsednici Sveta javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije – enota Kranj, predsednici Unesco kluba Cerklje ter vodji šahovskega krožka v osnovni šoli in sekcije Bralni študijski krožek Liberius. Priznanja občine so prejeli Jože Teran iz Poženika za dolgoletno članstvo in sodelovanje v moškem zboru Davorina Jenka, Dragica Kropivnik z Zgornjega Brnika za dolgoletno humanitarno dejanje prostovoljnega darovanja krvi in s tem spodbujanje krvodajalstva in prostovoljstva, Marija Vidali iz Grada za dolgoletno prostovoljno delovanje na področju pomoči starejšim in bolnim občanom, Ivan Kepic iz Cerkelj, častni član lovske družine Cerklje, član AMD Cerklje ter član Društva obrtnikov in podjetnikov Cerklje, ter Andreja Jagodic iz Cerkelj za izjemne rezultate na področju rekreativnega cestnega in maratonskega ženskega kolesarstva v zad­njih letih in svoje humanitarno delovanje. Spominske plakete občine pa je župan podelil članom Moto kluba Kevder iz Cerkelj ob 15-letnici delovanja, ekipi članov A Fantastičnih 9 pri PGD Zalog pri Cerkljah ter Juretu Kepicu in Bogdanu Kouterju, članoma PGD Zalog pri Cerkljah, za vestno vzdrževanje gasilske opreme, urejanje gasilskega doma ter za njun prispevek v humanitarnih aktivnostih.

Cerklje - Svetniki občine Cerklje so v sredo potrdili predloge za prejemnike občinskih priznanj, ki jih bodo zaslužnim občanom in organizacijam podelili ob letošnjem občinskem prazniku. Veliko plaketo občine bo prejel Franc Kropivnik z Zgornjega Brnika, malo plaketo Družinski in mladinski center Cerklje in prostovoljci programa Oratorij, enkratno denarno nagrado Daniela Močnik iz Cerkelj, priznanja občine pa Jože Teran iz Poženika, Dragica Kropivnik z Zgornjega Brnika, Marija Vidali iz Grada, Ivan Kepic iz Cerkelj in Andreja Jagodic iz Cerkelj. Župan bo podelil tudi nekaj Spominskih plaket; prejeli jih bodo: Moto klub Kevder, ekipa članov A – Fantastičnih 9 iz PGD Zalog, Jure Kepic in Bogdan Kouter. Priznanja bodo podeljena na slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki bo 27. septembra.

Člani PGD Zalog pri Cerkljah so prejšnjo soboto organizirali eno večjih gasilskih tekmovanj pri nas - četrto pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda za memorial Tomaža Plevela.

Cerklje - Pravega gasilsko-športnega spektakla, ki je od sobotnega popoldneva pa vse do poznih nočnih ur potekal v športni dvorani v Cerkljah, se je udeležilo štirideset moških in devetnajst ženskih članskih ekip gasilcev iz vse Slovenije.

»Tekmovanje pripravljamo v spomin na našega umrlega predsednika Tomaža Plevela, gre pa predvsem za popularizacijo gasilstva in za druženje, saj gasilci pozimi nimamo toliko aktivnosti kot poleti. Letošnje tekmovanje je bilo rekordno tako po doseženih časih kot po številu tekmovalnih enot in navijačev,« je bil zadovoljen predsednik PGD Zalog pri Cerkljah Miro Janežič, predvsem zato, ker je državni rekord v spajanju sesalnega voda, kjer mora šestčlanska ekipa pokazati veliko hitrosti in spretnosti, dosegla prav domača ekipa članov. Dosegli so čas 14,28 sekunde, kar je pol sekunde bolje od prejšnjega rekorda. Nov državni rekord je dosegla tudi ženska ekipa PGD Majšperk (17,02 sek). Ekipa zaloških gasilcev je bila v tekmi na izločanje v nadaljevanju sicer premagana, a odličen dosežek je najboljši kazalnik dobrih treningov, s katerimi se gasilci v Cerkljah že več mesecev pripravljajo na izbirno tekmo na gasilsko olimpijado, ki bo sredi aprila. Na tekmovanju pred polno dvorano obiskovalcev je nastopilo tudi več gorenjskih ekip, med najboljše tri pa so se med ženskami uvrstile ekipe PGD Hajdoše I, Majšperk in Komenda, med moškimi pa PGD Šentjošt, Starše in Žažar.

Ta stran uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Se strinjam

PIŠKOTKI

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk spletne strani bolj prijeten in učinkovit. Piškotki ne beležijo nobenih osebnih podatkov o uporabniku in ne shranjujejo informacij, ki bi vas lahko identificirale. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na spletno stran.

Za več informacij o piškotkih in njihovem vplivu na vas in vaše brskanje po spletu obiščite spletno stran www.aboutcookies.org.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO

Obvezni piškotki
Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer obrazec za nagradno igro ipd.

Izvedbeni piškotki 
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. 
Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Funkcionalni piškotki 
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. 
Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Kako upravljati piškotke na osebnem računalniku 
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Google Chrome
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«.
2. Kliknite »Prikaži dodatne nastavitve«, se pomaknite do razdelka »Zasebnost« in kliknite gumb »Nastavitve vsebine«. 
3. Izberite »Dovoli nastavljanje lokalnih podatkov«.

Microsoft Internet Explorer 6.0, 7.0, 8.0, 9.0 
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Internetne možnosti«, nato kliknite zavihek »Zasebnost«. 
2. Preverite, da je raven vaše zasebnosti nastavljena na srednjo ali manj, kar bo omogočilo uporabo piškotkov v vašem brskalniku. 
3. Nastavitev nad srednjo ravnijo bo onemogočila uporabo piškotkov.

Mozilla Firefox 
1. Kliknite »Orodja« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Možnosti«. >
2. Nato izberite ikono »Zasebnost«. >
3. Kliknite »Piškotki« in izberite možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«.

Safari
1. Kliknite ikono zobnika na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«. 
2. Kliknite »Zasebnost«, nato označite možnost »Onemogoči uporabo piškotkov tretjih oseb in oglaševalnih piškotkov«. 
3. Kliknite »Shrani«.

Kako upravljati piškotke na računalniku Mac 
Če želite omogočiti piškotke naše spletne strani, sledite spodnjim korakom.

Microsoft Internet Explorer 5.0 on OSX 
1. Kliknite »Explorer« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«. 
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Prejete datoteke«. 
3. Izberite možnost »Nikoli ne vprašaj«.

Safari on OSX 
1. Kliknite »Safari« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«. 
2. Kliknite »Zasebnost« in nato »Omogoči uporabo piškotkov«. 
3. Izberite »Samo na obiskanih straneh«.

Mozilla and Netscape on OSX 
1. Kliknite »Mozilla« ali »Netscape« na vrhu vašega brskalnika in izberite možnost »Nastavitve«.
2. Pomaknite se navzdol do »Piškotki« v razdelku »Zasebnost in varnost«. 
3. Izberite »Dovoli piškotke samo za izvorno spletno stran«.

Opera
1. Kliknite »Meni« na vrhu vašega brskalnika in izberite »Nastavitve«. 
2. Nato izberite »Možnosti« in zavihek »Napredno«. 
3. Izberite možnost »Omogoči uporabo piškotkov«.

Darujte nam del dohodnine

1. Izpolnite obrazec, ki senahaja na dnu te strani tako da vpišete svoje podatke, prenesete PDF dokument ga natisnite in podpišete, nato pa odnesite ali pošljite na svoj finančni urad. Lahko pa ga izpolnjenega in podpisanega prinesete tudi nam in ga mi nato pošljemo namesto vas.

ALI

2. Prenesete obrazec na naši spletni strani vpišete svoje podatke in delež dohodnine (od 0,1 do 0,5 procenta), ga natisnite in podpišete, nato pa odnesiete ali pošljite na svoj finančni urad. Lahko pa ga izpolnjenega in podpisanega prinesete nam in ga mi nato pošljemo namesto vas.

ALI

3. Izpolnite obrazec na spletni strani eDavki. Za to potrebujete dostop do portala eDavki z digitalnim potrdilom.
(Dokumenti > Nov dokument > Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije, kamor vpišete našo davčno številko 59030488 in delež – 0,5)

Požarna ogroženost

Vremenska opozorila

Danes

 


Jutri

OPOZORILO NA NEVARNOST

 

opozorilo-na-nevarnost
 

NEPOSREDNA NEVARNOST

 

neposredna-nevarnost
 

KONEC NEVARNOSTI

 

konec-nevarnosti
 

NESREČA S KLOROM

 

nesreca-s-klorom
 

POPLAVNI VAL

 

poplavni-val