Člani PGD Zalog pri Cerkljah so prejšnjo soboto organizirali eno večjih gasilskih tekmovanj pri nas - četrto pokalno tekmovanje v spajanju sesalnega voda za memorial Tomaža Plevela.

Cerklje - Pravega gasilsko-športnega spektakla, ki je od sobotnega popoldneva pa vse do poznih nočnih ur potekal v športni dvorani v Cerkljah, se je udeležilo štirideset moških in devetnajst ženskih članskih ekip gasilcev iz vse Slovenije.

»Tekmovanje pripravljamo v spomin na našega umrlega predsednika Tomaža Plevela, gre pa predvsem za popularizacijo gasilstva in za druženje, saj gasilci pozimi nimamo toliko aktivnosti kot poleti. Letošnje tekmovanje je bilo rekordno tako po doseženih časih kot po številu tekmovalnih enot in navijačev,« je bil zadovoljen predsednik PGD Zalog pri Cerkljah Miro Janežič, predvsem zato, ker je državni rekord v spajanju sesalnega voda, kjer mora šestčlanska ekipa pokazati veliko hitrosti in spretnosti, dosegla prav domača ekipa članov. Dosegli so čas 14,28 sekunde, kar je pol sekunde bolje od prejšnjega rekorda. Nov državni rekord je dosegla tudi ženska ekipa PGD Majšperk (17,02 sek). Ekipa zaloških gasilcev je bila v tekmi na izločanje v nadaljevanju sicer premagana, a odličen dosežek je najboljši kazalnik dobrih treningov, s katerimi se gasilci v Cerkljah že več mesecev pripravljajo na izbirno tekmo na gasilsko olimpijado, ki bo sredi aprila. Na tekmovanju pred polno dvorano obiskovalcev je nastopilo tudi več gorenjskih ekip, med najboljše tri pa so se med ženskami uvrstile ekipe PGD Hajdoše I, Majšperk in Komenda, med moškimi pa PGD Šentjošt, Starše in Žažar.