Člani PGD Zalog pri Cerkljah so v soboto v Cerkljah pripravili gasilsko-športni spektakel v spajanju sesalnega voda, na katerem se je pomerilo 53 gasilskih ekip iz vse Slovenije.

Cerklje – Tekmovanje so člani PGD Zalog pri Cerkljah v Športni dvorani Cerklje pripravili v sklopu zimske lige, ki jo organizira Gasilska zveza Slovenije, tokratno srečanje pa je bilo četrto od skupno šestih, ki potekajo od januarja do sredine marca.

Letošnje pokalno tekmovanje, ki so ga zaloški gasilci znova posvetili spominu na svojega nekdanjega predsednika Tomaža Plevela, so v Cerkljah sicer pripravili že peto leto zapored. »Organizacija takšnega tekmovanja je za naše društvo velik zalogaj, a na pomoč so nam priskočili tudi gasilci iz Cerkelj, Komende … Tekmovanje je namenjeno predvsem popularizaciji gasilstva in druženju, saj gasilci pozimi nimamo toliko aktivnosti kot poleti. A trenirati moramo preko celega leta, da bomo pripravljeni na poletna tekmovanja, pa ne le tekmovanja, v formi moramo biti vse dni v letu,« nam je povedal predsednik PGD Zalog pri Cerkljah Miro Janežič in dodal, da prva tekmovalna ekipa domačega društva, ki je na državnem prvenstvu že dosegla 3. mesto, zaradi poškodbe enega od tekmovalcev tokrat ni nastopila. Na tekmovanju je sicer sodelovalo 41 moških in 12 ženskih ekip iz vse Slovenije.