Besedilo: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. 
Kategorija: Arhiv člankov / ponedeljek, 19. oktober 2015 / 11:58 

 

V Radovljici je 3. oktobra potekalo regijsko tekmovanje gasilske mladine, 10. oktobra pa tekmovanje članskih in ekip starejših gasilcev in gasilk.

Radovljica, Škofja Loka – Na tekmovanju gasilske mladine je sodelovalo 77 ekip iz 10 gasilskih zvez na Gorenjskem. Pionirji, pionirke, mladinci in mladinke so opravili po tri vaje, najboljše ekipe v posameznih kategorijah pa so se uvrstile na državno gasilsko tekmovanje, ki bo potekalo v letu 2016. Med pionirji so to ekipe PGD Dobračeva, Mavčiče, Predoslje in Virmaše Sv. Duh, pri pionirkah Mavčiče, Zgornji Brnik in Hrušica, pri mladincih Mavčiče, Begunje, Gosteče in Poljane, pri mladinkah pa Poljane 1, Poljane 2 in Hrušica.

V Škofji Loki pa je potekalo gorenjsko gasilsko tekmovanje članov, članic, starejših gasilcev in starejših gasilk, vsega 121 ekip, torej okoli tisoč tekmovalk in tekmovalcev iz gorenjskih prostovoljnih gasilskih društev. Na državno tekmovanje, ki bo spomladi prihodnje leto, so se uvrstile po tri ali štiri najbolje uvrščene ekipe v kategoriji. Pri članih A je slavilo PGD Hlebce, drugi je bil PGD Zalog pri Cerkljah, tretji PGD Križe, četrti PGD Zabreznica. Pri članicah A je prvo mesto zasedla ekipa PGD Begunje, drugo PGD Hrušica, tretje PGD Hlebce, četrto PGD Mavčiče. Pri članih B so bili najhitrejši in najbolj spretni iz PGD Lancovo, drugi PGD Žiri, tretji PGD Mavčiče, četrti pa PGD Mojstrana. Pri članicah B gredo na državno tekmovanje prvouvrščene iz PGD Žiri, druge iz PGD Begunje na Gorenjskem in tretje iz PGD Leše. Pri starejši gasilcih so slavili iz PGD Begunje na Gorenjskem, drugi so bili iz PGD Mošnje, tretji PGD Žiri, četrti PGD Mavčiče. Pri starejših gasilkah so bile najboljše iz PGD Dobračeva, druge iz PGD Žiri, tretje pa iz PGD Zgornji Brnik.